Skjærgårdscruise i Kroatia

30.jun - 9.jul 2017 - inkl fly fra Norge

Avreisedato: 30.jun-9.jul 2017
Reiselengde: 10 dager
Cruise_utsolgt.jpg

Unik mulighet!  Opplev Kroatiakysten ombord i eget chartret skip
Kroatia er et land av pittoreske øyer, rik på historie med Middelhavets herlige vegetasjon og milde klima. Opplev landet fra lite skip, bad rett fra plattformen ombord og nyt livet. Du kommer tettere på havnene med et skjærgårdscruise.

Skipet vi seiler med,M/S Amalia, er fra 2013 og  med regnes som A+ standard. Skipet har plass til 36 personer fordelt på 18 lugarer så her kjennes det ut som du reiser med ditt private skip. Fordelene med å dra med såpass små skip er at man kan komme helt inn til havnene der de større skipene må bruke tenderbåter til og fra skipene. Dette skipet ligger i havn om natta og man kan se og utforske stedet, for deretter å gå ombord igjen når man har fått nok. Man slipper kø og har med seg «hotellrommet» hele veien. Skipet kan gå nær sagt hvor som helst og helt inntil land, til øyene og strendene for en svipptur i land eller for bading. Selv om man har en reiserute, er det alltid muligheter for improvisasjon. Man kommer nær inn på mannskapet og blir fort kjent med de andre gjestene. Her er mer enn nok rom for privatliv, men man drar mest sannsynlig hjem med mange nye venner mellom minnene. Her er ingen bugnende buffeter, klatrevegger eller prangende «Las Vegas- show», men helt andre og annerledes opplevelser.

Alt er pakket for deg, fly, transport og cruise - derfor er hele reisen din dekket av pakkereiseloven. Reiseleder på turen: Bjørn Klubbenes 

  

Amalia i sol.jpg
salong.jpg
Amalia.JPG

 

 Pris fra Ålesund:   

  • 15 820,- (lugar på lower deck)
  • 17 820,- (lugar på main deck)

  • Tillegg for enkeltrom/lugar:
    • 7 800,- lower deck
    • 9 800,- main deck

 

 Pris fra andre byer på forespørsel – ta kontakt med oss på telefon 70 01 90 80 eller mail getaway.uls@gtravel.no

   .

Prisen er per person og inkluderer:
Reise og måltider i hht til program, norsk reiseleder. alle skatter og avgifter, inngangsbillett til nasjonalparken i Mljet, sightseeing i Dubrovnik, Kurcula og Split., transfer til/fra flyplassene i Kroatia, vinsmaking i Vis.  Det tas forbehold om prisendringer ved større endringer i valutakurser, skatter eller andre avgifter. Reiserute og tider kan bli endret. Teknisk arrangør G Travel Ulsteinvik.

Maten ombord er god. Det sier seg selv at med så små skip og få passasjerer er det ingen bugnende buffet til lunsj, men mer enn nok å velge i for alle. Frokost og lunsj er inkludert hele veien. I tillegg er det «Captain’s Dinner» siste kvelden.

Prisen inkluderer ikke:
Reiseforsikring eller avbestillingsforsikring, drikke til mat annet enn vann, kostnader av personlig karakter samt tips. 

 PÅMELDINGSLINK   

IMG_1321.JPG
IMG_1092.JPG
IMG_1159.JPG

    

Program

FREDAG 30. JUNI

Avreise fra Vigra med SAS kl. 14.35 og ankomst Oslo kl. 15.30.
Videre fra Gardermoen med SAS kl. 16.15 direkte til Dubrovnik, ankomst kl. 19.10.

Etter å ha hentet bagasjen vår blir det en halvtimes busstur til hotellet vårt Adria i Dubrovnik.

Vi avslutter dagen med en felles middag på hotellet.

.

LØRDAG 1. JULI

Etter frokost setter vi bagasjen i bussen mens vi drar på sightseeing i denne fantastiske byen. Vi snakker da om gamlebyen. Etter rundturen tar vi gondolbanen til utsiktspunktet på fjellet Srd.

Etter sightseeingen drar vi til skipet og inntar en lunsj mens skipet siger ut av havna med retning nordover den dalmatiske kysten.
Cruiset går fra Dubrovnik til Split. Vårt skip heter Amalia (se bildet øverst) og tilhører kategorien A+, som er den nesthøyeste i Katarina Line.

Langs kysten finnes det over 1200 øyer og om det er ett ord som beskriver naturen her så må det være idyll.
Litt avhengig av vær og vind vil vi legge til for vårt første stopp på øya Šipan eller den lille fiskelandsbyen Slano på fastlandet. Uansett sted kan man nyte den vakre solnedgangen fra dekket. «Hotellet» vårt, skipet, ligger i havn til neste morgen.

IMG_1221.JPG
IMG_1285.JPG
IMG_1187.JPG

SØNDAG 2. JULI

Etter frokost fortsetter reisen mot øya og nasjonalparken Mljet. Mljet er en fredelig og idyllisk øy med mange saltvannsinnsjøer. Her kan man leie pedalbåter, kanoer eller man kan bare stupe i det krystallklare vannet for en forfriskende svømmetur. Litt trim blir det uansett før vi er tilbake på skipet til lunsj.

Mens vi inntar lunsjen og etterhvert soldekket, seiler vi videre mot middelalderbyen Korcula. Byen, som er omgitt av høye festningsmurer er svært godt bevart. Innenfor murene er et utall av små koselige serveringssteder, håndverksutsalg og souvenirbutikker.

Kroatene mener å kunne dokumentere at Marco Polo ble født i denne byen og huset der han etter sigende ble født er selvsagt tatt med i sightseeingen.
Skipet vårt ligger ved kai, så vi rusler om bord når vi vil.

.

 

MANDAG 3. JULI

Tidlig neste morgen kruser vi videre til den lille øya Bisevo hvor vi forhåpentligvis kan få beundre naturfenomenet Den Blå Grotten. Her er vi avhengig av godt vær for å kunne seile inn i grotten.
Vi fortsetter videre mot øya Vis, som på grunn av sin strategiske beliggenhet var en viktig marinebase. Her var også det første urbane senteret i Kroatia. Her får vi også mulighet til å prøvesmake noen av de gode kroatiske vinene.
Vi ligger til kai over natta ved den nordlige delen av øya.

.

TIRSDAG 4. JULI

Videre neste dag skal vi innom den lille øye Scedro. Her ankrer vi opp og slapper av. Vi kan gå i land eller rett og slett ta på badeklærne og hoppe over bord. Det blå vannet er friskt og krystallklart. Bedre enn dette blir det ikke.

Ved lunsjtid drar vi videre mot øya Hvar. Dette er den lengste øya i Adriaterhavet. Øya blir ofte kalt soløya, men også jetset-øya etter at den ble «oppdaget» av de rike og berømte for noen år siden.

Hvar er også en historisk viktig by med bl.a. en flott katedral fra renessansen og det eldste offentlige teater i Europa.

Byen er full av hyggelige restauranter, barer og kafeer. Her er det bare å ta for seg før man returnerer til skipet for overnatting.

hh.png
IMG_1241.JPG
IMG_1310.JPG

ONSDAG 5. JULI

Vi forlater Hvar og setter kursen mot øya Brač, nærmere bestemt til byen Bol. Bol er mest kjent for naturfenomenet Zlatini Rat. Dette er ei sandstrand formet som et nes som på en forunderlig måte forandrer seg hele tiden med vannstrømmene.

Zlatini Rat
En utrolig flott plass. Kanskje på tide å bade litt igjen? Vi besøker selvfølgelig byen Bol også før vi setter kursen for dagens endelige mål Makarska.

Makarska er nok en idyll hvor vi kan tusle gatelangs og beundre flotte kirkebygg og andre arkitektoniske og kulturelle severdigheter.
Overnatting som vanlig på skipet.

IMG_1319.JPG
IMG_1338.JPG
IMG_1157.JPG

TORSDAG 6. JULI

Tidlig neste morgen fortsetter reisen mot Pučišća, et typisk middelhavssted beliggende på nordenden av øya Brač. Stedet er kjent for sin Brač-stein, som er hvit marmor og brukt som byggemateriale i århundrer. Dette er en av de få plassene hvor man fortsatt utvinner denne type marmor.

Etter stoppet her fortsetter vi til Omiš, en malerisk by omgitt av bratte fjellsider hvor elva Cetina renner ut i Adriaterhavet. Her er det mulighet for elverafting for de eventyrlystne. Overnatting i havna, som vanlig.

.

FREDAG 7. JULI

Da er vi klar for vår siste strekning. Målet er Split. Nok en historisk by og et sentrum som står på UNESCO sin verdensarvliste. Diocletian-palasset er hele 1700 år gammelt.


Etter ankomst og frokost får vi en guidet sightseeing i byen. Dagen ellers til fri disposisjon.
Om kvelden inviterer kapteinen til «Captain’s Dinner». Vi summerer opp og tar farvel med mannskapet.

.

LØRDAG 8. JULI

Etter frokost går vi i land og drar til hotellet vårt Cornaro, et godt 4-stjerners hotell med kort vei til severdighetene og strandpromenaden.

Denne dagen er til fri disposisjon og mulighetenes dag. En ting er sikkert, dette er en fantastisk by å vandre rundt i. Som alle stedene vi har besøkt, er det idyll som er gjennomgangsinntrykket. Det gjør heller ikke noe at alle stedene er velstelte og ryddige.

.

SØNDAG 9. JULI

Litt etter frokost drar vi mot flyplassen. Flyplassen fremstår noe kaotisk, så vi drar i god tid.


Avreise fra flyplassen i Split med SAS kl. 12.45. Direkte til Oslo og lander på Gardermoen kl. 15.30.
Videre til Ålesund med SAS kl. 17.15 og ankommer Vigra kl. 18.10. 

IMG_1290.JPG
IMG_1184.JPG
IMG_1179.JPG

Betingelser.

Ved bestilling betales et depositum på kr. 2.000. Vi anser da bestillingen som bekreftet. Dette trekkes fra når restbeløp for reisen betales innen 1. april.

Avbestilling.
• Avbestilling kan gjøres frem til 1. april, men depositumet refunderes ikke.
• Avbestilling senere enn 1. april medfører belastning for hele arrangementets kostnad.

Navneendring etter billettutstedelse:
Kr. 500,- per endring samt eventuelle gebyrer fra flyselskapet dersom endringen aksepteres.

Avbestilling ved sykdom.
For å få refusjon ved avbestilling må det være tegnet en egen avbestillings beskyttelse. Mange har avbestillingsforsikring i sine forsikringer. Sjekk om du har en slik! Denne beskyttelsen gjelder kun ved sykdom/dødsfall for den reisende selv, eller for den reisendes nærmeste familie. Legeerklæring må fremlegges. Den reisende vil i disse tilfellene få refundert reisens kostnad minus et administrasjonsgebyr på kr 200,-. Forutsetning for refusjon er at reisen avbestilles før avreise og at legeerklæring og billett returneres innen 14 dager.

Ansvar.
Arrangøren er ikke ansvarlig for skade eller sykdom som den reisende måtte pådra seg under reisen. Arrangørene er ikke ansvarlig for forsinkelser, forsømmelser og skader som underleverandører måtte forårsake. Det vises også til flyselskapenes ansvarsbetingelser inntatt i flybilletten. Omkostninger som oppstår p.g.a. streiker, start- eller landingsforbud, værforhold og andre forhold som ikke skyldes forsømmelser fra arrangøren, må bæres av den reisende selv. De reisende er forpliktet til å ha fullverdig reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse.

.

 

Pris

fra 15 820,-

Send oss forespørsel om dette tilbudet

Ring eller send e-post
70 01 90 80