Toscana er berømt over hele verden for sitt vakre landskap og sine historiske byer. Når vi legger til en fantastisk matkultur og viner av verdensklasse snakker vi om en opplevelses-destinasjon av de sjeldne. Rødvinene fra Chianti i sentrale Toscana og Montalcino i den sørlige delen representerer noen av Italias og verdens mest berømte viner.

Turen tar oss til hjertet av alt dette. Etter ankomst Firenze kjører vi ca. 1,5 timer med buss til den mindre, men like berømte byen Siena hvor vi har vårt hovedsete. De neste dagene blir spekket med besøk og vinsmakinger hos kjente produsenter i Chianti og Montalcino, lunsjer og middager utenom det vanlige, samt øvrige sanseinntrykk fra landskap og lokal kultur. En hel dag er satt av til å oppleve atmosfæren i vakre og historiske Siena på egenhånd, og på retur får vi tid til noen timer i Firenze.

Reiseleder vil være vinekspert Øyvind Tveit.

3627695609_ec464b5fdd_b.jpg
Bello_Brunello.jpg
frescobaldi-85893_960_720 (1).jpg

 

PÅMELDINGSLINK

Pris

Pris pr. person i dobbeltrom: kr. 14.950.-

Tillegg for enkeltrom: kr. 2.950.-

 

Prisen inkluderer:

• 4 overnattinger på Hotel Minerva i Siena

• Besøk med vinsmaking på 4 vingårder

• 2 felles lunsjer (drikke inkludert)

• 1 felles middag (drikke ikke inkludert)

• Fly Ålesund—Firenze t/r
  Utreise fra andre byer, pris på forespørsel

• Lokal transport (til/fra flyplass, vingårder m.m)

 

For mer informasjon eller påmelding, kontakt G Travel på tlf: 70100175 eller mail: groups.aes@gtravel.no

 

VINGÅRDENE

Castello di Fonterutoli
Beliggende i Fonterutoli i Chianti Classico-området, ca. 20 km. nord for Siena.Vin-familien Mazzei kan dokumentere en 600-årig historie som vinprodusenter i Toscana, og Castello di Fonterutoli er deres viktigste vingård. Familien nyter meget høy anerkjennelse for sine viner, og vingårdene driftes i dag etter moderne organiske prinsipper. Fonterutoli hører til de større produsentene i området, og besitter en «state of the art» kjeller med mer enn 3000 eikefat! Det produseres 9 forskjellige viner på eiendommen, både basert på Toscanas egen sangiovese-drue, og såkalt internasjonale druesorter som merlot og cabernet sauvignon. Videre har de en viss produksjon av både olivenolje og grappa – også de av meget høy kvalitet. På eiendommen befinner seg også et hotell, og den meget gode restauranten Osteria di Fonterutoli.

Fattoria Fèlsina
Beliggende i Castelnuovo Berardenga, i grenseområdet mellom underområdene Chianti Classico og Chianti Colli Senesi, ca. 25 km. øst for Siena. Vinmarkene de besitter fordeler seg også på de to områdene, uten at dette nødvendigvis har stor betydning for stil og kvalitet. Eiendommen har historisk tilhørt storhertugen av Toscana, og ble i 1966 overtatt av nåværende eiere. I dag dyrkes vin på knappe 100 ha. land, noe som gjør Felsina til en relativt stor produsent. Vinene herfra rangeres alltid høyt i internasjonale smakinger. Vinporteføljen består av 10-12 forskjellige viner, inklusive musserende, hvitvin og (en fantastisk) dessertvin. Det er likevel de røde som dominerer, og disse er igjen i hovedsak basert på sangiovese-druen. Noen av vinene er å få på Vinmonopolet i Norge. I tillegg til vin produseres høykvalitets olje fra 4 ulike sorter oliven.

Casanova di Neri
Beliggende like utenfor den pittoreske og berømte landsbyen Montalcino, som igjen er en times tur sør for Siena. Vingodset ble grunnlagt av Neri-familien i 1971, og er i dag en «state of the art»-eiendom som rangerer meget høyt – både i Montalcino-området og i forhold til internasjonal anerkjennelse. Casanova di Neri besitter i dag 63 ha vinmarker fordelt på 7 cru/enkeltvinmarker av høy kvalitet. Det legges stor vekt på at hver enkelt vin skal reflektere det spesifikke jordsmonnet druene dyrkes på. Deres portefølje består av i alt 8 forskjellige viner, hvorav en er hvit og resten røde. Av disse igjen er hele 4 Brunello di Montalcino – områdets høyeste vinklassifisering. Toppvinen fra Cerretalto-vinmarken er blant områdets aller beste (og dyreste) viner, og har i de beste årgangene oppnådd 99/100 poeng fra internasjonale kritikere.

Val di Suga
Også beliggende like utenfor landsbyen Montalcino, i nærheten av Casanova di Neri. Eiendommen har en dramatisk fortid, i og med at den først ble ervervet i 1969 av et selskap tilhørende Aldo Moro. Moro var i to perioder Italias statsminister, som i 1978 ble kidnappet og senere drept av de såkalte Røde Brigader. Første vinen herfra ble produsert i 1977, og i 1994 kom nye eiere på banen. I dag besitter Val di Suga 55 ha. vinmarker fordelt på 3 cru/enkeltvinmarker. Hver cru har ulik geologisk sammensetning, noe som i betydelig grad gjenspeiles i vinene herfra. De produseres i alt 5 forskjellige viner, fordelt på 4 Brunello di Montalcino og en litt enklere Rosso di Montalcino.

 

Program

Onsdag 3.10
16.50: Avreise med KL 1326 fra Vigra
22.30: Ankomst Firenze 00.30: Ankomst Hotel Minerva, Siena

Torsdag 4.10
09.30: Avreise fra hotellet 10.00: Besøk m.smaking hos Castello di Fonterutoli, Chianti
12.30: Felles lunsj Osteria di Fonterutoli
15.30: Besøk m. smaking hos Fattoria Fèlsina, Chianti
17.30: Retur Siena Kvelden på egenhånd.

Fredag 5.10
09.00: Avreise fra hotellet
10.00: Besøk m. smaking hos Casanova di Neri, Montalcino
13.00: Felles lunsj i landsbyen Montalcino (liten sightseeing i landsbyen)
16.00: Besøk m. smaking hos Val di Suga, Montalcino
18.00: Retur til Siena
20.00: Felles middag i Siena

Lørdag 6.10
Hele dagen til fri avbenyttelse i Siena.

Søndag 7.10
09.00: Avreise fra hotellet
11.00-15.00: Sightseeing Firenze
15.00: Avreise til flyplassen
17.40: Avreise med KL 1644 fra Firenze flyplass
22.50: Ankomst Vigra