- Vi må jo av og til le av hva som nordmenn opplever på ferie. For oss er det vanligste å bistå nordmenn som opplever alvorlig sykdom og ulykker, slik at de «ufarlige» skadene med humoristisk vri har nesten en helsebringende effekt på oss, sier Emma Elisabeth Vennesland, ass. informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

 - To av klassikerne er damen som brakk benet, og ville ha erstatning fordi hun ikke fikk danset, og mannen som ville ha erstatning fordi han hadde manglende drag på damene. Men også mannen som falt i gulvet da toalettet knakk, og han som fikk en på trynet av en apekatt og fikk ødelagt brillene, er saker som huskes, forteller Vennesland.

Nordmenn reiser som aldri før. Oftere, lengre og til mer eksotiske steder. Og med mange nordmenn på reise, skjer det også mange skader; alt fra ran og tyverier, til sykdom og ulykker. 2016 ble all-time-high for forsikringsselskapene, både når det gjelder antall innmeldte skader og utbetalinger: 330.000 skadesaker med utbetalinger på nærmere 2,2 milliarder kroner.