Har billett, men skal ikke reise
Dersom du har billett og flyet skal gå som normalt, anbefaler vi at du avbestiller reisen hos oss. Er billetten bestilt i G Travel Online, kan den avbestilles der eller ved bruk av vår app. Når du har avbestilt, sender vi avbestillingen videre til flyselskapet for refusjon. Alt er som «normalt», bortsett fra at det vil ta adskillig lengre tid enn vanlig å få pengene tilbake.

Endre reiser frem i tid
Fullprisbilletter kan alltid endres. Selv om man har kjøpt en billett med restriksjoner har de fleste flyselskap lempet på regelverket slik at billetten kan endres én gang.

Flyavgangen er kansellert
Har flyselskapet kansellert deler eller hele reisen din, trenger du for så vidt ikke å foreta deg noe. G Travel har systemer som automatisk vil søke flyselskapet om refusjon. Som nevnt over må det påregnes lang tid før pengene tilbakeføres.

Tilgodelapp
I vårt forrige nyhetsbrev skrev vi om hvordan flyselskapene har endret sine rutiner for refusjoner av reiser. For å slippe å betale tilbake det de skylder, praktiserer flyselskapene nå ulike uoversiktlige varianter av tilgodelapper i form av vouchere, gavekort eller utsettelse av reisen.

G Travel anbefaler å vurdere disse formene for utsettelse nøye. Dersom flyselskapene ikke godkjenner refusjon kan det være lurt å vente til situasjonen roer seg, for så å søke refusjon på vanlig måte. Vi anbefaler også å sjekke reiseforsikringen, de fleste forsikringsselskapene er svært forståelsesfulle i disse dager.

TPC
For de bedrifter som har en avtale med SAS/Widerøe om TPC, så er dette definitivt et produkt å vurdere i disse dager. Billettene er riktignok dyrere enn de rimeligste billettene på markedet, men til gjengjeld blir billettene ikke fakturert før etter reisen er gjennomført.

G Travel anbefaler bruk av kredittkort ved bestilling av nye reiser
Det er en kjensgjerning at de fleste flyselskaper har store utfordringer i disse dager, derfor anbefaler vi alle våre kunder som skal bestille nye reiser, om kun å bruke kredittkort. Gjennomføres betaling med kredittkort, er man sikret mot eventuelle tap.