– Trenden er klar; flere og flere bedrifter er sent ute med å bestille sine gruppeturer og arrangement. Vi har mange som kontakter oss nå med ønske om å reise i løpet av våren eller like over sommeren. Utvalget av tilgjengelige flyseter, hoteller og aktiviteter begrenses dersom man er sent ute, spesielt om gruppen er av en viss størrelse, forteller Mari Julsrud Sølsnes, avdelingsleder for G Travel Get Together Trondheim.

– Pris på flyreiser stiger ettersom flyene fylles. Vi ser godt på individuelle reiser at bedriftsledere som har drillet de ansatte i å booke reisene sine tidligst mulig, sparer mye penger fremfor de som bestiller i siste liten, sier Sølsnes. Dette gjelder selvsagt også på gruppereiser. 

Hun påpeker i tillegg viktigheten av å booke gjennom et reisebyrå når man er flere som skal på tur. Med kun ett kontaktledd blir organiseringen langt enklere enn om man skal ordne med alt på egenhånd.

– Det vil som regel oppstå en del endringer i forkant av reisen, for eksempel i form av avbestillinger eller tilleggsbestillinger. Med et reisebyrå i ryggen slipper de ansvarlige for gruppeturen eller arrangementet å kontakte både flyselskap, hotell, aktivitetsleverandører og restauranter. Den jobben tar vi. Vi sørger også for at betalingen ivaretas slik at kunden slipper å legge ut for noe underveis, forteller Sølsnes

De som sitter i bedriften og skal koordinere en reise for ansatte, har sjeldent dette som sin hovedoppgave. Koordinering og reiseplanlegging kommer ofte på toppen av de oppgavene man egentlig er satt til å gjøre. Dermed er det fort gjort å glemme frister og overse viktig informasjon.

– Det skal mye til for å holde full oversikt, derfor er det lurt å overlate dette til oss som sitter med slikt hver dag og har gode rutiner på det. Vi i Get Together sørger for at gruppeturen blir akkurat slik du ønsker og har sett for deg. Og skulle det skje noe uforutsett underveis, ja da har du alltid noen å ringe for å få hjelp, sier Sølsnes.

Ta kontakt med ditt G Travel / Get Together-kontor for ditt neste arrangement!