MANNSKAPET: Fra venstre Michael López-Alegría, Mark Pathy, Larry Connor og Eytan Stibbe. Foto: Axiomrum

Axiom Space skriver i en pressemelding at de til romferden sin har søkt etter deltakere som «har vist en livslang forpliktelse til å forbedre menneskers liv på jorden».

– Og disse personene har vi nå funnet, sier sjefen i Axiom Space, Michael Suffredini.

15 UKERS TRENING
Det er investorene Mark Pathy fra Canada, Eytan Stibbe fra Israel og Larry Connor fra USA som får æren av å bli med på historiens første kommersielle gruppetur ut i verdensrommet.

De tre skal fly under ledelse av den tidligere NASA-astronauten Michael López-Alegría, som også er vise-president i Axiom Space.

Romferden går med SpaceXs-kapselen Crew Dragon, som i 2020 var det første private romfartøyet som med hell tok astronauter til ISS og tilbake til jorden.

Planlagt avgang er i slutten av 2021, og mannskapet skal gjennomgå 15 uker med beinhard trening før den store dagen.

ASTRONOMISK SUM
De vil tilbringe åtte døgn på Den internasjonale romstasjonen, som går i bane 320 kilometer over Jorden. Den beskrives av CNN som et gigantisk laboratorium, og drives på roterende skift av astronauter fra USA og flere andre land.

– Denne historiske reisen vil være et avgjørende punkt i ferden mot universell og rutinemessig tilgang til verdensrommet, sier Suffredini.

Axiom Space håper å organisere opptil to turer til ISS hvert år, men du skal bla opp astronomiske summer for å bli med. Reisen til ISS koster nemlig rundt 55 millioner dollar, altså over en halv milliard kroner per passasjer.