– For mange vininteresserte holder det ikke lenger bare smake på vinene. De ønsker å besøke vinslottene og stedene hvor vinen produseres for å se hvordan de edle dråpene blir til. Dette gir en helt annen forståelse for vin enn om du drikker den hjemme i din egen stue, sier Tore Andre Aurdal, daglig leder hos G Travel Ålesund.

Opplev Bordeaux sine vingårder!  -  Se andre vinturer denne høsten

I løpet av det siste året har reisebyrået arrangert fem vinreiser til Piemonte, nordvest i Italia, et av Europas desidert flotteste vindistrikt. De verdenskjente rødvinene Barolo, Barbaresco og Barbera har sitt opphav her, for ikke å snakke om delikatessen hvit trøffel, som det selvsagt også vil bli anledning til å smake på.

– Turene våre til Piemonte slo godt an, så vi gjentar suksessen i år. Det blir flere nye vinreiser til denne regionen, samt til Bordeaux, hvor et besøk til Saint-Emilion-distriktet og appellasjonene Margaux, St. Julien, Paullac og St. Estèphe i Medoc inngår i programmet, forteller Aurdal.

I Bordeaux, sørvest i Frankrike, finnes noen av verdens mest berømte og eksklusive vinslott, kjent for sine røde, kraftige og strukturerte kvalitetsviner. Her går turen blant annet til det velrennomerte St. Emilion-slottet, Ville Maurine, som har Grand Cru Classè- status og spektakulære, underjordiske kjellere.

– Vinturene våre er ujålete og passer for absolutt alle, både for de som kan mye om vin og de som ikke har så mye kunnskap fra før. Sammen reiser vi i grupper på 14 personer og oppover, så her vil du også få en fin anledning til å bli kjent med andre vininteresserte, sier Aurdal.

Han legger til at det å arrangere en vintur på egenhånd ofte kan være en komplisert og tungvint affære.

– Du må sørge for transport, gjøre avtaler med leverandører og lage en kjøreplan. Det kan dessuten være vanskelig å finne frem til de riktig gode restaurantene og overnattingsstedene selv, forteller Aurdal.

En vintur med G Travel varer i fem dager, hvorav fire overnattinger, transport, vinsmaking og flere gastronomiske måltider inngår i prisen. Reiseledere på turene vil være vinentusiast Øyvind Tveit og Christer Byklum, sistnevnte regnes for å være landets fremste Bordeaux-ekspert.

Opplev Bordeaux sine vingårder!  -  Se andre vinturer denne høsten