Bli bedre kjent med en spennende kultur og region, og få uforglemmelige naturopplevelser med på kjøpet. Reisen går fra vakre Kathmandu over åser og gjennom daler, langs elver og inn i landsbyer.

Første stopp er Lumbini mot grensen til India, hvor vi blant annet besøker Buddhas fødested og Garden Maya Devi Temple. Her vil du også få mulighet til å bli bedre kjent med noen av Strømmestiftelsens prosjekter i Nepal, og du får møte kasteproblematikken på nært hold og daliter som daglig utsettes for kastediskriminering. Det blir garantert mange sterke møter og sterke historier.

Turen vår fortsetter videre til Nepals flotteste dal Pokhara og landsbyen Sarangot, 1592 meter over havet. Vi nyter soloppgangen og den spektakulære utsikten mot Himalayafjellene. I tillegg skal vi på båttur på Phewa Lake, og vi besøker den tibetanske leiren Devi’s Fall, Mountain Museum og Lake Side Market.

Vi drar tilbake til Kathmandu, hvor vi utforsker byens mange attraksjoner og severdigheter, som Kathmandu Durbar Square, Jagannath Temple og Kasthamandap Temple. Det blir selvsagt satt av litt tid til shopping, og for de av dere som har lyst, blir det mulig å ta en tur med fly og oppleve Mt. Everest fra luften.

For mer info og fullstendig reiseprogram, kontakt G Travel.

Reiseledere på turen er Egil Mongstad fra Strømmestiftelsen og Øystein Samnøen fra avisen Dagen.