- Fordelene ved CrewJet er mange, sier Sverre Husby, Senior Vice President Sales and Account Management i G Travel.

Han forteller om et nytt tilbud fra G Travel, som gjør det mulig å leie et privatfly for å skifte mannskap på skip.

- I stedet for å ta et av få rutefly og reise en kronglete rute med flere mellomlandinger, hvor mannskapet utsettes for smitterisiko, kan du nå leie et privatfly for 10-20 personer, som flyr direkte til destinasjonen der skipet ligger. Du sparer tid, hotellovernattinger og du reiser med et fly og et mannskap som er sertifisert koronafritt, sier Husby.

Flyene tar av fra små terminaler eller mindre flyplasser. G Travel sørger for bakketransport med sjåfører som er Covid 19-testet.

- Vi gjør alt for å redusere smitterisikoen, og for å få mannskapet kjapt og trygt fram. De utsettes ikke for kontakt med andre passasjerer på flyplassen eller ombord i flyet. Etter at mannskapet er mønstret på skipet, returnerer privatflyet returnerer samme dag med mannskapet som nettopp mønstret av, sier Husby.

- Tenk deg et mannskapsbytte på Shetland. Du flyr fra Oslo eller Bergen via Aberdeen og bruker omtrent seks timer på turen. Mer enn halve tiden sitter du på en flyplass omringet av andre mennesker. Alternativet er et privatfly som tar deg direkte til Shetland på et par timer, uten at du ser noen andre reisende, sier Husby.

- Det blir dyrere?

- Ikke noe særlig. Og når du tar hensyn til reisetiden, og til hotellovernattinger, som man ofte trenger under mannskapsbytter, så er privatfly veldig konkurransedyktig. Ikke minst dersom man er minst ti personer eller lar flere rederier dele samme fly, sier Husby.

G Travels CrewJet-løsning er foreløpig tilgjengelig i Europa, men det jobbes også med en løsning fra en hub i Manila på Filippinene.

- Ingenting tyder på at flytrafikken er i normal drift med det første. Det blir derfor fortsatt utfordrende å gjøre gode mannskapsskifter. Dermed tvinger det seg fram behov for å tenke annerledes. Vår jobb er å finne ut hvordan kundene våre kan få folkene sine friske fram til og tilbake fra skipet, sier Husby.