Du skal selvsagt følge rådene og retningslinjene fra Utenriksdepartementet og Folkehelseinstituttet, samt lokale myndigheters smittevernregler og gjeldende karanteneregler. Men om du skal og må på jobbreise, bør du også huske på dette:

Reiseregistrering.no: Registrer deg her før du reiser, slik at Utenriksdepartementet kan komme i kontakt med deg om nødvendig.

Munnbind: Passasjerer uten beskyttende munnbind (må dekke nese og munn) blir nektet ombordstigning på fly og tog i store deler av verden. Husk at mange land krever munnbind overalt hvor man ferdes og ikke bare på flyplasser og offentlig transport. Sørg derfor for at du har med deg nok munnbind for hele turen.

Proviant: Ja, du leste riktig. Det er lurt å ta med seg enkel proviant, spesielt på lengre reiser. På flyvninger hvor det serveres mat, vil maten deles ut før avgang. Mange strekninger flys også uten matservering. På flyplassene er det nå svært begrenset utvalg av åpne serveringssteder.

Kun én håndbagasje: For å redusere mulige smitteflater ved at passasjerer kommer i kontakt med hattehyllene over setene, så har flere flyselskap innført nye regler for håndbagasje. Passasjerer får kun ha med én håndbagasje hver. Denne skal kunne plasseres under setet. Du kan altså ikke lenger ta med en personlig gjenstand som håndveske eller PC-veske i tillegg til håndbagasjen. Merk at regelen gjelder alle billettyper.

Les mer: Veileder for smittevern i luftfarten