Nå utvider flyselskapet forsikringen til også å gjelde andre forhold enn koronasmitte.

– Vi vet at mange norske bedrifter må ha folk ut i verden for å holde hjulene i gang. For en god del av disse bedriftene har det vært utfordrende å finne en reiseforsikring som gjelder, og enda mer utfordrende å finne en som dekker kostnader knyttet til Covid-19. Derfor er det gledelig at vi sammen med AIG nå kan tilby dette, sier Terje Grue, Emirates’ administrerende direktør i Norge.

Den nye forsikringen er bransjeledende og gjelder alle Emirates-billetter uansett hvilken destinasjon du flyr til, og også uavhengig av hvilken klasse du velger om bord.

Forsikringen skal blant dekke utgifter knyttet til medisinsk behandling av Covid-19, karantene-kostnader, hjemreise og en rekke andre forhold.

I tillegg har den også dekning for personlige ulykker under reisen, ulykker med vintersport, tyveri av personlige eiendeler og forsinkelser som følge av uventede flykanselleringer og reiserestriksjoner.

Fullrisiko reiseforsikring legges automatisk til Emirates-billetten din uten ekstra kostnader. Den gjelder også på flyvninger som flys av selskapets partnere, så lenge billettnummeret starter med 176.

– Sammen med våre bookingregler som tilbyr full fleksibilitet i forhold til endringer og avbestilling, er dette nok et skritt i retningen av en viss form for normalitet i forbindelse med det å reise, sier Grue.

Emirates er av Safe Travel Barometer rangert som det sikreste flyselskapet i verden med sine tiltak rundt COVID-19. Flyselskapet har den høyeste «Safe Travel Score» blant de mer enn 230 flyselskapene som er med i evalueringen.

Poengsummen er basert på en uavhengig gjennomgang av 26 helse- og sikkerhetsparametere som blant annet inkluderer sikkerhetsprotokoller, reisendes bekvemmelighet og service.