– Cruiseskipet er virkelig spektakulært. Et flytende luksushotell, sier Guri Bækkelund, byråleder hos G Travel Getaway i Molde.

Sammen med en håndfull kolleger har hun vært med Royal Caribbeans splitter nye flaggskip på demo-tur. Bækkelund forteller at Symphony of the Seas er en imponerende miks av Royal Caribbeans populære og allerede velkjente konsepter, men at skipet i tillegg til dette også byr på flere spennende og halsbrekkende nyheter.

Verdens lengste sklie til sjøs
– En av nyhetene som garantert vil falle i smak hos de yngste i reisefølget er The Ultimate Abyss, en rutsjebane som går 10 etasjer rett ned på noen få sekunder. Barna vil nok også juble høyt over Sugar Beach, en godteributikk med fristelser fra gulv til tak, og vegger kledd med kjærlighet på pinne, informerer Bækkelund.

Symphony of the Seas kan for øvrig lokke med surfesimulator, zipline, klatrevegg, skøytebane, basketballbane, minigolf, vannpark og flere barne- og ungdomsklubber. Her skal det i alle fall ikke være noen mulighet for å kjede seg.

– Imens kan de voksne slappe av i solen på dekk, unne seg en tur på SPA, ta seg en shoppingrunde langs gågaten Royal Promenade, eller få opp pulsen på det jeg tror må være verdens største treningssenter til sjøs, sier Bækkelund.

På kveldstid er det en rekke show og underholdningstilbud om bord, som Broadway-musikalen Hairspray, et gedigent is-show, samt Aqua Theater hvor det stupes og balanseres hele 17 meter over et lite basseng. Her finnes casino, flere nattklubber, en sportsbar, og selvsagt også et bredt utvalg av spisesteder med smaker fra hele verden.

– Selv lot jeg meg nok mest imponere over størrelsen, interiøret, den store åpne Promenaden, og hvor intimt og veldrevet en restaurant over 3 etasjer med plass til flere hundretalls passasjerer per etasje kan være, forteller Bækkelund.

Middelhavet og Karibien
I hele sommer og frem til 14. oktober kan man starte og slutte cruiset med Symphony of the Seas både i Barcelona og Roma, og nesten hver dag våkner du opp til et nytt reisemål. Skipet tar deg med til perler i vestre Middelhavet som Palma på Mallorca, Marseille, La Spezia (Firenze/Pisa), Civitavecchia (Roma) og Napoli (Capri). Fra og med november forflytter Symphony of the Seas seg til USA hvor det skal seile fra Miami til eksotiske destinasjoner i Karibien.

– I G Travel Getaway har vi et tett samarbeid med Royal Caribbean, og vi har reist med de fleste av deres cruiseskip. Våre reisekonsulenter kan derfor bistå med gode tips og råd, og vi kan finne det perfekte cruiset og den perfekte reiseruten for deg og dine, uten at det koster noe ekstra. I G Travel Getaway kan vi cruise, lover Bækkelund.