I en pressemelding skriver forsikringsselskapet, som er en del av If, at man i første omgang åpner for reiser i EU, Schengen og Storbritannia. Dette gjelder også for ikke-vaksinerte og for barn under 18 år.

– Det at vi nå velger å åpne opp er ikke en anbefaling om å reise. Det handler om å gi kundene våre mulighet til å gjennomføre reiser de selv anser som nødvendige, sier kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, Andreas Handeland.

Det var først og fremst praktiske utfordringer knyttet til det kommende vaksinesertifikatet som gjorde at regjeringen i slutten av mai valgte å forlenge reiserådet sitt. Men denne begrunnelsen falt ikke i god jord hos Europeiske.

– Vårt nettverk i Europa forteller at situasjonen de fleste steder er langt bedre og at sykehuskapasiteten er god. Da mener vi at praktiske utfordringer knyttet til vaksinesertifikatet ikke er nok til å holde kundene igjen. Dermed kan de som må reise gjøre det med visshet om at de har en gyldig reiseforsikring i ryggen. Dette omfatter også koronasmitte, forteller Handeland.   

Innreisekarantene ved hjemkomst til Norge inngår ikke i reiseforsikringen.

– Husk også at vi ikke dekker avbestillingskostnader for reiser som betales nå som det er rødt lys i reisekartet. Kjøper du en reise nå, bør du derfor være helt sikker på at du ikke vil få kalde føtter før avreisedagen, sier han.