Val Thorens, Frankrike
Franske Val Thorens er av mange kåret til den beste skidestinasjonen i Europa. Kontinentets høyest beliggende skiby, 2300 meter over havet, strekker seg over tre daler. Om du er nybegynner eller rutinert, så finnes det anlegg som passer deg, også dersom du vil gå langrenn. Heiskortet dekker 600 løyper! Val Thorens kan skilte med verdens største og kanskje mest kjente afterski i skibakken, La Folie Douce.

Alpe d’Huez, Frankrike
Også Alpe d’Huez i Sør-Frankrike figurerer vanligvis helt i toppen av listen over europeiske skidestinasjoner. Alpe d’Huez er en prestisjefylt topp å bestige i Tour de France, men om vinteren forvandles byen til et skisportsted med utfordringer for skiløpere på alle nivå. Her har de faktisk flest soltimer av alle skisteder i Alpene og verdens lengste skibakke, Sarenne. Den inviterer til hele 16 kilometer med fart og moro.

Cervinia, Italia
Cervinia i Aostadalen har Europas høyest beliggende skiheis, 3883 meter over havet. Her er det altså rimelig snøsikkert, både tidlig og sent i sesongen. Skidestinasjonen er kjent for sine lange og brede løyper, og akkurat passelig med folk. Den lengste nedfarten er på 13 kilometer. Cervinia er også et av de få stedene i Alpene som byr på heliskiing. Ta helikopter ut i fjellene med offpiste kjøring sammen med lokal guide, det er en rå opplevelse. Eller prøv deg i de litt brattere løypene i sveitsiske Zermatt som har sammenhengende heiser med Cervinia.

Charmonix, Frankrike
Charmonix ligger ved foten av Mont-Blanc, og regnes som «ekstremsportens» hovedstad. Dette er byen for dyktige skientusiaster som liker bratt offpiste. Charmonix kan by på 170 løypekilometer og 49 heiser med mye variert terreng. Bare vær obs på at det kan bli trangt om plassen i bakkene, da denne skidestinasjonen trekker til seg skientusiaster fra hele verden.

Ischgl, Østerrike
Den lille tyrolerlandsbyen Ischgl har Alpenes mest moderne skisystem, raske heiser og mange brede, fine løyper kombinert med vakker alpenatur. Skiheisen starter på torget, og sender deg inn i Silvretta skiarena med 40 heiser og over 100 kilometer skibakker. Kjør ned på andre siden av fjellet for en stikktur og grensehandel i sveitsiske Samnaun. Ischgl har kanskje den mest utagerende afterskien. Tre store popkonserter arrangeres hver vinter, ved sesongåpning, til påske og ved sesongavslutning – gjerne med verdensstjerner på scenen.