Re-innsjekking av bagasje og ny sikkerhetskontroll har vært en av hovedårsakene til at mange passasjerer har unngått å mellomlande på Oslo Lufthavn når de kommer fra utlandet.

En av de viktigste satsingene til nye Oslo Lufthavn har derfor vært å forenkle reisen for de som kommer fra utlandet og skal videre i Norge.

Etter en lang periode med testing ble systemet innført for europeiske reisemål rett før den offisielle åpningen av Oslo Lufthavn i slutten av april.

Den nye og forenklede ordningen omfatter SAS, Norwegian og Widerøe for alle passasjerer med gjennomgående billett. Det betyr at bagasjelappen din må være merket med sluttdestinasjonen og ikke med «OSL» når du sjekker inn i utlandet. Reiser du for eksempel fra Stockholm til Bardufoss, men mellomlander på Oslo lufthavn, skal det stå BDU på billetten.

Slik gjør du når du ankommer OSL:

  1. Følg skiltene merket «transfer» i det du går av flyet
  2. Gå til Domestic Transfer ved gate D2, det gule området. Her kan du handle på duty free eller ta deg en matbit.
  3. En stor tavle viser om bagasjen er tollklarert. Når det står «klar» ved siden av flyvningen din, kan du gå videre til innlandsgatene.
  4. Etter at du har passert tollen, finn informasjon om hvilken gate du skal fly videre fra og følg deretter skiltingen.

Følgende destinasjoner er ikke med i ordningen:

Norwegian: Agadir, Antalya, Athen, Beograd, Bordeaux, Burgas, Corfu, Heraklion, Keflonia, Kos, Kreta, Lanzarote, Larnaca, Lefkas, Malta, Marrakech, Menroca, Palanga, Pisa, Rijeka, San Torini, Sarajevo, Szczecin, Tivat, Varna

SAS: Cagliari, Gazipaza, Lisboa, Napoli, Tenerife