Passasjerer med billigbilletter får ikke lenger gratis setevalg ved innsjekk hos Norwegian. Og SAS bonuskortholdere mister tilbudet om gratis bagasje om de reiser på en Go Light-billett.

Tidligere har reisende gratis fått velge et bestemt sete ved innsjekk hos Norwegian. Men fra 15. januar var det slutt på dette, dersom du har en såkalt LowFare-billett som ikke har setebestilling inkludert på forhånd. Ønsker du på forhånd å velge et bestemt sete, vil denne tjenesten heretter koste 250 kroner.

Omtrent samtidig som endringen hos Norwegian finner sted, fjerner SAS en fordel som selskapets Eurobonus-medlemmer på sølv-, gull- og diamantnivå, samt Star Alliance gullkort, lenge har hatt. Fra og med 7. mai mister bonuskortholdere tilbudet om gratis bagasje, dersom de reiser på en Go Light-billett.

For Eurobonus-medlemmer som har bestilt Go Light-billetter før 25. januar, med avreise etter 7. mai, får bagasjeavgiften inkludert.

- Ekstrakostnadene som flyselskapene nå pålegger deg, unngår du ved å bestille reisen din hos G Travel. Kjøper du for eksempel en Norwegian billett gjennom oss, får du alltid to kolli bagasje og setevalg inkludert i prisen, sier Marit Jensen i G Travel.