Austevik har solgt cruisereiser i over 11 år, og hun har vært med på utallige cruisereiser selv, både i Middelhavet, Karibien, Svartehavet og Asia.

– Det beste med å reise på cruise er at du opplever nye destinasjoner og eventyr omtrent hver dag, uten at du trenger å stresse med transport og bagasje. Du får med deg veldig mye i løpet av de 7-10 dagene som et cruise ofte varer, og det på en avslappende, komfortabel og enkel måte, sier Austevik.

DET PERFEKTE CRUISET
Karibien om vinteren og Middelhavet om våren/sommeren er de soleklare førstevalgene blant norske cruiseturister. Tidligere var det mest eldre som dro på cruiseferie, men dette har endret seg i takt med at cruisenæringen nå tilbyr ulike typer skip retter mot ulike målgrupper.

– Storfamilier er en betydelig kundegruppe hos oss, men vi har også par helt ned i 25-årsalderen som gjerne vil dra på cruise av det romantiske slaget. I G Travel Getaway vet vi alt om hvilket rederi og hvilket skip som passer til hvem. Uansett hva du skulle foretrekke, finner vi det perfekte cruiset og den perfekte reiseruten for deg og dine, uten at det koster noe ekstra, sier Austevik.

G Travel Getaway kan også hjelpe deg med alt det praktiske rundt ditt drømmecruise. Du vil kanskje ha connection-lugar, eller en større lugar med plass til to voksne og tre barn? Slikt kan være vanskelig å finne ut av på egenhånd over nett.

– Og har du aldri vært på cruise før, eller har du gått over til å bruke et annet rederi, ja, da setter vi av tid til full gjennomgang av turen og billettene. Vi tipser deg også om hva som kan være smarte og ikke fullt så smarte valg på cruise. Slike tips og råd kan bidra til å gjøre ferien din enda mer behagelig, sier Austevik.

FOLKELIG OG UFORMELT
Og frykter du kø og kaos? Det skal du ikke bekymre deg for, beroliger cruise-eksperten. Den myten er for lengst kastet over bord, sammen med myten om at cruise er en dyr og snobbete form for ferie.

– Cruisenæringen er i stadig utvikling. I dag er de fleste cruiseskipene både folkelige og uformelle. De byr på ulike aktiviteter og underholdningstilbud, samt organiserte utflukter som passer for alle, uansett preferanser, interesser og alder. Om bord vil dere også finne et bredt utvalg av restauranter med smaker fra hele verden og førsteklasses og ferske råvarer, forteller Austevik.

Hun legger til at det aller meste på et cruiseskip er inkludert i prisen, som slettes ikke er avskrekkende sammenliknet med det å feriere på land.

– Prisene varierer selvfølgelig i forhold til når og hvor du reiser, men i Karibien vil det ofte være rimeligere å reise på cruise en uke enn å bo en uke på selveste Miami Beach, for å ta et eksempel. Du kan få en cruiseferie til under 1000 kroner døgnet per person på utvalgte seilinger, og det er en god pris med tanke på alt du da får for pengene, sier Austevik.