- Vi har lenge ønsket en sterkere tilstedeværelse på det afrikanske kontinentet. Nå har vi funnet en god partner og løsning, sier Sverre Gade Husby, daglig leder i G Travel International (GTI) i Dubai.

GTI er et joint venture mellom G Travel og Dubai-baserte Dnata, som tilbyr globale reiselivstjenester for offshore-, marine- og bedriftskunder.

- Åpningen i Lagos er en erkjennelse av at kundene våre blir mer og mer globale. For å betjene dem på en god måte, må vi være der de opererer. I Afrika er Angola og Nigeria spesielt viktige markeder, ikke minst for sektorene olje, gass og marine, sier Husby.

Det nye GTI-kontoret i Lagos, som inntil 1991 var hovedstaden i Nigeria, vil ha 8-10 ansatte.

- Internasjonale reiseselskap har ofte betjent Afrika utenfra. Man har kun vært interessert i langreisene inn og ut av kontinentet, og har lykkes dårlig med reiser i og mellom afrikanske land. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Husby.

Partneren i Nigeria og Angola er fullt godkjent til å operere på alle flyplasser, og har egen visa-avdeling og sikkerhetsavdeling. Bedriften er også fullt ISO-sertifisert innen kvalitet og PCI-compliant.

- I GTI utvider vi med nye markeder omtrent hver tredje måned. Nå holder vi på å undersøke mulige partnere også i Egypt og Australia, forteller Husby.