Organiserte pasientreiser er en stor og omfattende oppgave for de rundt 150 profesjonelle saksbehandlerne som jobber ved landets 17 pasientreisekontorer. De booker alle flybilletter gjennom G Travels selvbetjente Online-portal.

Pasientreisekontorene har det viktige ansvaret med å planlegge og bestille pasientreiser med rekvisisjon for alle som har behov for tilrettelagt transport. Dette gjelder i hovedsak pasienter som ikke kan gjennomføre reisen sin på egenhånd, enten av helsemessige eller trafikale årsaker.

- Pasientreiser HF er en stor og viktig kunde for G Travel i dagens marked. Selv om denne typen reiser gikk betraktelig ned da koronapandemien rammet, ligger volumet nå på 60-70 prosent av det som er normalt, sier Knut Tørum, sjef for Quality & Process i G Travel.

Ved Finnmarkssykehusets pasientreisekontor, sitter det ti reisebestillere og booker pasientreiser i G Travels brukervennlige Online-portal. De har hendene fulle, og besvarer flere hundre telefonsamtaler hver eneste dag.

- Lange avstander i kombinasjon med tøffe vær- og føreforhold, gjør at mange pasienter her i Finnmark er nødt til å fly for å komme seg til sykehusenes behandlingssteder. Vi er nok landets desidert største pasientreisekontor for flyreiser, sier Stig Åke Holm, saksbehandler for pasientreiser ved Finnmarkssykehuset.

Han forteller at G Travel Online har gjort travle arbeidshverdager langt mer effektive og enklere for de ansatte på kontoret. Portalen gjør at de ikke lenger er avhengige av å gå gjennom G Travels reisekonsulenter, men kan ordne det meste selv. 

- Etter at pasienten har vært i kontakt med oss og bestilt en reise, lager vi en rekvisisjon i vår egen portal. Når personalia, destinasjon, avreisedato og så videre er på plass, overføres all informasjon til G Travel Online. Deretter er det bare for meg å trykke på pasientens navn, og vips så får jeg opp en oversikt over de beste flytidene og prisene, forklarer Holm.

Løsningen sparer pasientreisekontorene for både tid og penger.

- Det er tre ansatte i reisebyrået som alltid står til vår disposisjon, og som vi er på fornavn med. Samarbeidet fungerer aldeles utmerket, og sparer oss for både tid og penger. Det gjør at G Travel og Online-portalen får topp score fra oss, sier Holm.