G Travel Reservation System (GTRS) er spesialutviklet for å håndtere nettopp mannskap, mannskapsreiser og mannskapsbytter.

- Dette er et verktøy som hjelper våre reisekonsulenter med en effektiv logistikk av sammensatte mannskapsreiser. Her får vi enkelt oversikt over alle reisende som er knyttet til hvert crewskifte. Dermed er systemet godt å ha om noe uforutsett skulle skje; et skip som må skifte anløpshavn, et fly som blir kansellert, eller uvær og sikkerhetsrisikoer som påvirker reisen. I tillegg til GTRS har vi ansatte som er eksperter på nettopp det å koordinere at mannskaper kostnadseffektivt kommer fram til avtalt tid og sted, sier Pål Visnes, COO Franchise i G Travel.

Ved siden av nødvendige flybilletter til hvert besetningsmedlem, håndterer G Travel også behovet for visum og nødvendig dokumentasjon at mannskapet skal få tilgang til til gunstige marine- og sjømannsbilletter hos flyselskapene.

- Vi lever veldig tett på mange av våre kunder i offshore og maritim sektor. Vi kjenner rotasjonen og mannskapet, og kan derfor legge en langsiktig plan for reiser til faste oppdrag. Dermed kan vi også hente de beste prisene på flybilletter. For kunder i det marine spotmarkedet har vi som regel dårligere tid til planlegging, men her har vi også gode reisekonsulenter som får mannskap av sted så effektivt som mulig, sier Visnes.

- Vi er en aktiv medspiller som finner løsninger for å spare reisekostnader. Rederiene har store reisevolum gjennom året, og justeringer i blant annet reisepolicy kan gi stor effekt på bunnlinjen, sier Visnes.