Er du bekymret for å bli rammet av terror, ran eller naturkatastrofer når du reiser på ferie? Storbritannias svar på Forbrukerrådet, Which?, har finlest offisielle statistikker og risikovurderinger for naturkatastrofer, kriminalitet og helse i 20 populære ferieland. Konklusjon er at deler av Nord-Afrika og Midtøsten er tryggere å besøke enn noen av de mer populære turistdestinasjonene, ifølge VG, som først omtalte saken.

Kriminalitet
I Jordan og Marokko er du statistisk sett mindre utsatt for voldelig kriminalitet enn i Frankrike, Italia, USA og Thailand. Jordan og Marokko har heller ingen stor risiko for naturkatastrofe eller signifikant helserisiko, ifølge undersøkelsen.

Men helt i toppen av listen over land der turister og forretningsreisende er minst utsatt for voldelig kriminalitet, ligger Finland. Andreplassen er delt mellom Island og De Forente Arabiske Emirater, tett fulgt av Singapore.

Se hele listen

Terrorisme
Det britiske utenriksdepartementet påpeker overfor Which? at terrorisme ikke kan utelukkes noen steder i verden, heller ikke på Island eller i Japan. Men det er svært lite sannsynlig at det skal skje noe akkurat der. Blant de populære ferielandene som det britiske utenriksdepartementet vurderer det som «mer sannsynlig» at det finner sted en terrorhandling, er Australia, Jordan, Frankrike, USA, India, Thailand og Tyrkia.

Naturkatastrofer
En av kildene til undersøkelsen er World Economic Forum, som lister Island som det tryggeste landet å reise i med hensyn til naturkatastrofer. Også hele Nord-Europa og mesteparten av Mellom-Europa - pluss Egypt - anses for å ha «svært lav» risiko for naturkatastrofer. I store deler av Sør-Europa anses risikoen for å bli skadet i en naturkatastrofe som «lav».