Region 5 i NLF består av fylkeslagene Sogn og Fjordane, Hordaland og Møre og Romsdal. I høst var det sistnevntes tur til å arrangere den årlige reisen til utlandet for regionens styremedlemmer. Disse mottar ikke honorar for sitt styreverv, men blir i stedet belønnet med en langweekend til Europa.

– I år gikk altså turen til Gdansk i Polen. Vi valgte å bruke G Travels avdeling Group & Meeting med Kristin June Eiken Marø i spissen, da hun har organisert flere av våre reiser tidligere med stor suksess. Kristin er veldig serviceinnstilt, kunnskapsrik og behagelig å ha med å gjøre. Hun skreddersydde en fiks ferdig pakke til oss basert på våre egne ønsker og behov, og gjorde virkelig en kjempejobb, sier Dagrunn Krakeli, distriktssjef i NLF Møre og Romsdal.

Reisefølget ankom Gdansk sent fredag kveld, og ble servet tapas i vakre omgivelser på restaurantens uteplass med utsikt over marinaen. Lørdag var det duket for sightseeing med to skandinavisktalende guider i gamlebyen. Innleide skuespillere stod for god underholdning underveis, og Goldwasser, en urtelikør som har blitt produsert i regionen i over 400 år, vanket i glassene.

– Etterpå reiste vi med to busser til Sopot, som var turens klare høydare. I nydelig solskinn vandret vi rundt i den vesle badebyen hvor atmosfæren er herlig avslappende. Lunsj ble inntatt på en restaurant på stranden, hvor det for øvrig var en flott kunstutstilling, forteller Krakeli.

På vei hjem kjørte en av bussene innom et shoppingsenter hvor de som ville kunne få tilfredsstilt handlelysten. Den andre bussen tok resten av reisefølget til hotellet som kan skilte med eget mikrobryggeri i kjelleren.

Søndag var det duket for regionmøte for NLFs styremedlemmer, mens deres ledsagere fikk nyte en fridag og gjøre som de selv ville.

– For et weekendopphold! Flere av medlemmene våre var så begeistret at de nå ønsker å dra tilbake til Gdansk med familiene sine. Alt gikk prikkfritt, og for meg som reiseansvarlig var det selvsagt en stor lettelse. Tommelen opp for Kristin. Hun fortjener virkelig masse ros, sier Krakeli, som kan garantere at neste NLF-tur i regi av Møre og Romsdal fylkeslag også blir med G Travel.