– Ja, storfamilier på tur er helt klart en universell trend, forteller reiselivsforsker Thor Flognfeldt ved Høgskolen i Lillehammer til VG.

– Mange av dem som bygger store hytter i den norske fjellheimen gjør dette for å skape møteplasser for flere generasjoner. Å ta med barn og barnebarn til Syden er en del av samme tankegang, mener han.

Reiselivsdirektør Rolf Forsdahl i Virke sier til VG at han tror kombinasjonen av ungdommelige seniorer med god økonomi, samt flere billige flybilletter og charterturer, stimulerer til å ta hele slekta med på tur.

VÆR TIDLIG UTE
Det kan se ut til at charterbransjen ikke helt har fanget opp denne trenden. Få hoteller og ferieresorter er tilrettelagt for generasjonsferier. Ofte henvises storfamiliene til ferieleiligheter eller rom som er forbundet med en låsbar dør. Bungalower med tun-løsninger‚ eller større leiligheter og villaer med eget basseng, er sjeldnere kost.

– Det lønner seg med andre ord å være tidlig ute og begynne å planlegge sommeren 2019 allerede nå. De mest populære avreisedatoene og de beste rommene blir nemlig fort utsolgt, sier Görgen Carlström, leder for alle G Travel Getaway-byråene.

KOMPLISERT
Om storfamilien skal på tur sammen kan logistikken rundt ferien bli ganske så komplisert, påpeker han. Mange foretrekker derfor å overlate alt til et reisebyrå som tross alt kan dette til fingerspissene.

– G Travels erfarne reisekonsulenter vet hvilke reisemål som er best egnet og hvilke hoteller som kan huse dere alle. Vi sørger for en skreddersydd ferie tilpasset alle ønsker og behov, sier Carlström.

Se alle G Travel Getaway byråer her >>>