– Tiden med korona og digitale møter har minnet oss på noe som vi nok tidligere har tatt litt for gitt. Nemlig verdien av de fysiske møtene, og hvor viktig kontakt og relasjoner mellom kolleger er for arbeidsgleden, sier Anders Aursand, daglig leder i G Travel i Trondheim.

Get Together opplever nå økt pågang fra bedrifter over hele landet, og Aursand mener trenden er klar. Stadig flere velger å arrangere firmaturer, kickoff og konferanser i Norge, fremfor i utlandet. De fleste ønsker at transportetappen til destinasjonen er kort, og tog foretrekkes gjerne fremfor fly, påpeker Aursand. 

GODT RUSTET
– Denne trenden forutså vi tidlig. Derfor har prosjektlederne ved våre kontorer brukt tiden med koronapandemi til å dra på studieturer til lokale og nasjonale destinasjoner for å gjøre research og tilegne seg kunnskap. Samtidig har de sjekket at smittevernet ivaretas hos de ulike leverandørene. Nå står vi godt rustet i møte med våre kunders behov for mer kortreiste arrangementer med lokal mat, lokal kultur og lokale opplevelser på programmet, sier Aursand.

Nylig gjennomførte Get Together en weekendtur til Frøya og Hitra for en stor, norsk organisasjon, med blant annet ølsmaking på det lokale bryggeriet, en tur i rib, besøk på Hitra gårdsmat, middag på Hopsjøbrygga og levende underholdning.

Det ble en stor suksess.

– Prosjektledere i Get Together har lang erfaring med å skreddersy og tilrettelegge arrangementer, konferanser, events og gruppereiser i både inn- og utland. De sitter på kontaktene og systemene som sparer kundene våre for både tid, penger og unødvendig stress, forklarer Aursand.

KORTERE BESLUTNINGSVEIER
Bedrifter som for tiden kontakter Get Together har gjerne kortere beslutningsveier enn før. Ofte går det ikke mer enn noen uker fra de setter i gang med å planlegge, til de faktisk reiser av gårde.

– Det viser at det er et uforløst behov der ute for å treffes ansikt til ansikt med kolleger som man i halvannet år har måtte forholde seg til via en PC-skjerm. Mange ønsker nå å komme sammen i mer motiverende og inspirerende omgivelser for å planlegge veien videre, legge nye strategier eller kanskje ha et kickoff for å feire at de endelig er tilbake på kontoret. De fysiske møtene denne høsten og vinteren blir nok viktigere enn noensinne, mener Aursand.

Til bedrifter som vurderer å legge arrangementet sitt til utlandet, har han følgende oppfordring:

– Kontakt en av våre reisekonsulenter for gode råd om hvilke land det er trygt eller mindre trygt å reise til nå, samt hvilke muligheter som foreligger. Verden er endelig i ferd med å normalisere seg, men anbefalingen om å ha et reisebyrå i ryggen dersom noe uventet skulle skje på turen, har vel aldri vært mer tydeligere, sier Aursand.