Kronekurs og miljøhensyn taler for at din neste firmatur kanskje skal legges til et sted i Norge. Da vil vi på det varmeste anbefale Trondheim, Norges nye mathovedstad, som markedsfører seg som «Home of Nordic Flavours». God mat og drikke gjør firmaturen til en suksess. Og Trondheim har også mye mer å by på.

2019 ble et jubelår for matregionen Trondheim og Trøndelag. Det hele startet med at restaurantene Credo og Fagn fikk hver sin Michelin-stjerne. Sjefskokk Heidi Bjerkan på Credo fikk også bærekraftprisen som ble delt ut for første gang i 2019. I etterkant fikk Trondheim æren av å bli første vertsby i Norge for utdelingen av de nordiske Michelin-stjernene i 2020. Da fikk også Speilsalen, ledet av Christopher Davidsen, en stjerne.


Britannia Hotell gjenåpnet i 2019.

Speilsalen ligger i ærverdige Britannia Hotell, som kanskje er Norges flotteste hotell. Hotellet åpnet på nytt i 2019 etter å ha vært stengt i tre år for å gjenoppstå som et fantastisk 5-stjerners hotell, hvor rom, mat og service er av ypperste klasse. Britannia har som ambisjon å være et reisemål i seg selv, med differensierte og spennende restauranter og barer, som Brasserie Britannia – et uformelt og trivelig spisested som fikk terningkast 6 i VG, og som er inspirert av de beste brasserier i Paris og Lyon.

Hotellets Vinbar består av over 10 000 flasker med vin, flere av de tilgjengelig på glass og det er gode muligheter for vinsmakinger og kurs for både store og små grupper. Britannia Bar har egen signaturcocktailmeny basert på historiske hendelser i byen og tilbyr høye smørbrød og kaker fra eget konditori på dagtid.

Ærverdige Palmehaven fra 1918, med sin unike atmosfære, er stedet hvor hotellets gjester kan nyte en nydelig frokostbuffet, med less-is-more-tankegang, der kvalitet trumfer kvantitet, i tillegg til en egen spennende á la carte-meny. I Palmehaven serveres også Afternoon Tea i helgene, et tilbud som har blitt så populært at det ofte er venteliste for å få bord. Jonathan Grill er en grillrestaurant i underetasjen der gjestene selv kan grille fantastiske råvarer på spesialimporterte japanske grillbord – en sosial og trivelig måte å spise på, som passer for hele familien og for grupper med nye bekjente.

At mat er blitt stort og viktig i Trondheim og Trøndelag understrekes også av tildelt status som European Region of Gastronomy for 2022. Juryen var i Trøndelag i november og besøkte flere matprodusenter, reiselivsaktører, kunnskapsmiljø og politikere som ivrer etter på fremme mat og matproduksjon i regionen, og som vil befeste seg om en internasjonal matregion. Ingen andre norske byer eller regioner har fått denne utnevnelsen tidligere, og fra Norden er det bare Aarhus i Danmark på lista.

Hva kan man finne på i Trondheim da, når man tar med seg gjengen? Vi har et par favoritter. Leie en rib og kjør gruppen ut til ølsmaking på Tautra. Tautra er en liten øy en liten halvtimes ribtur fra Trondheim. Gården som produserer ølet, er en perle ved Trondheimsfjorden, hvor alt de serverer er av ypperste kvalitet.

En annen favoritt er å leie en veterantrikk opp til Lian, kanskje legge inn en sporty tur i marka, før man sjekker inn hos Inge på Liantunet. Om bord i veterantrikken serves god drikke og man nyter turen på vei opp i bymarka. 

Er du opptatt av at aktiviteten skal være ekstra bærekraftig stiller lokale aktivitetsleverandører med seilbåter. Kanskje vi skal lage en regatta?

Velkommen til Trondheim!

For å booke din reise til Trondheim, kontakt GetTogether.