Ras Al Khaimah er det nordligste emiratet i De forente arabiske emirater og ligger vakkert til i Golfen, 45 minutter fra Dubai.

– Sammenliknet med det moderne og travle Dubai, er atmosfæren mer rolig og avslappet i Ras Al Khaimah. Her har man vernet godt om det autentiske og unike, sier Christine Engen, markedsansvarlig i Ras Al Khaimah Tourism Development Authority i København.

ADRENALINKICK
Emiratet kan lokke med 64 kilometer kritthvite sandstrender, golfbaner, ørkensafari, shopping og arkeologiske utgravninger. For ikke å snakke om utallige naturattraksjoner og friluftsaktiviteter.

– Adventure-turismen er stor i Ras Al Khaimah grunnet den majestetiske fjellkjeden Hajar, som innbyr til terrengsykling, fjellvandring og klatring, forteller Engen.

For de mest vågale anbefaler hun en tur i verdens lengste zip-line som går fra Jebel Jais, det høyeste fjellet i De forente arabiske emirater (1930 moh). Eller hva med å teste ut Jebel Jais halsbrekkende Via Ferrata?

– Av mindre vågale utflukter kan nevnes Jebel Jais Viewing Deck Park med sine syv utsiktsplatåer, fullt utstyrt med 12 kikkerter. Her man kan nyte den spektakulære utsikten over Golfen og spise lunsj etterpå i det tilhørende food-truck området, sier Engen.

KULTUR OG SHOPPING
Ras Al Khaimah er også rik på kulturelle og arkeologiske skatter. Et innblikk i regionens 7000 år lange historie får du ved å besøke det gamle fortet Dhayah og Nasjonalmuseet i Ras Al Khaimah. Videre er en tur til den forlatte Al Jazirah Al Hamra et must. Her kan man se hvordan livet var i Emiratene før oljerikdommen snudde alt på hodet.

– For de shopping-glade er det fint å spasere rundt i gamlebyen hvor livlige markeder ligger side om side. I soukene kan du handle med deg håndlagde suvenirer, krydder, parfyme, klær og lokale delikatesser, forteller Engen.

I Ras Al Khaimah finner du i tillegg flere shoppingsentre, og Dubai er kun 45 minutters kjøretur unna. Dersom du har barn med på reisen, kan Ras Al Khaimah også lokke med kajakk i mangroves, gokart, jeep-turer i ørkenen og Pearl Farms, hvor dere får omvisning i hele den fascinerende perleproduksjonen.

LAVERE PRISER
– Her er med andre ord enkelt for en storfamilie å underholde alle, uavhengig av alder og ønsker for ferien. Prisnivået er hyggeligere enn i Dubai, og hotellene holder meget høy standard, påpeker Engen. De er gjerne all-inclusive strandresorts med barneaktiviteter.

Lyst til å vite mer? G Travel Getaway samarbeider med Ras Al Khaimah Tourism Development Authority og hjelper deg gjerne med å skreddersy drømmeferien til Ras Al Khaimah.