Nye destinasjoner bidrar sterkt til økningen i antall reisende. For mens trafikken til noen av de tradisjonelle feriedestinasjonene går noe ned, øker andre og nye destinasjoner.

Trafikken til Tyrkia steg med 33 prosent, Montenegro med 25 prosent og Portugal økte med 9 prosent. Albania er en helt ny destinasjon fra Norge, og bidro også til økningen.

Trafikken til Kypros sank med ti prosent, mens de tradisjonelle ferielandene Spania og Hellas sank med henholdsvis seks prosent og en prosent.

I alt reiste mer enn 5,1 millioner passasjerer til, fra eller via norske lufthavner i juli. Det er en oppgang på 4,1 prosent sammenlignet med juli i 2017.

Oppgangen i juli skyldes i stor grad vekst ved de store lufthavnene. Oslo lufthavn hadde 2,8 millioner passasjerer i juli, en oppgang på 5,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Bergen lufthavn økte med 3,4 prosent og hadde 591 011 passasjerer i juli. Det er også noe vekst ved Stavanger lufthavn (1,7 prosent) og Trondheim lufthavn (1,2 prosent). De regionale lufthavnene hadde totalt en vekst på tre prosent.