Nye destinasjoner: 5. februar 2017 åpnet Auckland, som blir den lengste flyturen noensinne på over 17,5 timer. Dette er Qatar Airways første destinasjonen i New Zealand. Flyvninger til Krabi og Seychellene startet opp i desember 2016. Nye destinasjoner i Qatar Airways nettverk i 2017 er blant annet Canberra, Douala, Libreville, Lusaka og Medan.

Hamad Internationale flyplass: Den 5. januar ble Hamad Internasjonale flyplass tildelt den ettertraktede "5-Star Airport"-pris av Skytrax. Qatar Airways sin «hub» er nå en av bare seks elite flyplasser rundt om i verden – og den eneste i Midtøsten – som er i besittelse av denne prestisjefyllte 5-stjerners Skytrax rangeringen. Det doble passasjertoget inne på flyplassterminalen har nå begynt å operere. Det raske og smidiget toget transporterer passasjerer fra sørsiden av flyplassen, bak Lamp Bear, til nordsiden i nærheten av D og E -hallene. Reisende kan nå enkelt nå den andre siden av flyplassen.

Kapasitetsøkningen for Sverige og Helsinki: Fra og med mars er Sverige betjent av to daglige flygninger fra Arlanda til Doha. Dette vil øke kapasiteten med 32 prosent. Fra 16. september 2017 vil Qatar Airways oppgradere flytypen som opererer på Helsinki-Doha ruten. Den nåværende Airbus A320 vil bli erstattet av en moderne 787-Dreamliner. Dette vil øke kapasiteten med 92 prosent!

Oppgradering på flyplassen: Medlemmer av Qatar Airways sitt loyalitets program, Privilige Club, kan nå innløse sine Qmiles eller Qcredits på flyplassen og få en oppgradering til Business eller First Class på Qatar Airways når de flyr ut av Doha, og noen andre flyplasser. Dette inkluderer København, Oslo og Stockholm.