Det bergensbaserte selskapet arrangerte i høst en åpen anbudsprosess hvor flere reisebyråer ble invitert til å presentere seg. Til slutt var det altså G Travel som trakk det lengste strået.

PROAKTIVE OG INNOVATIVE
– G Travel er blant de største og mest proffe aktørene på markedet innen marine reiser. De fremstår som proaktive, og de har innovative måter å tenke på. I tillegg ønsker de å bidra til å redusere kostnadene våre, sier Øystein Jensen, Chief of Staff i Odfjell SE.

Rederiet forvalter i dag 80 store tankskip, og opererer terminaler i både Kina, Korea, Houston, Rotterdam og Antwerpen. Alt organiseres fra 18 større og mindre kontorer spredt rundt omkring i hele verden.

– I underkant av 2000 norske offiserer og filippinske sjøfolk bemanner de om lag 40 tankskipene vi selv eier. Disse sjøfolkene flyr fram og tilbake til båtene i henhold til sine rotasjoner, fortrinnsvis fra Filippinene, forteller Jensen.

KOMPLISERTE REISER
Det er snakk om svært kompliserte reiser og reisemønstre, forklarer han. Mannskapet må ofte fly til destinasjoner som de færreste av oss har hørt om før. I tillegg skal de gjerne innom flere stopp på reisen, og ha ulik retur. En tankbåt med kjemikalier må nemlig alltid ha en matrise av erfaringskompetanse om bord. Derfor bytter man aldri ut hele crewet av gangen.

– Vi bruker med andre ord mye penger på avansert reisevirksomhet, så det er viktig for oss at vi har et reisebyrå i ryggen som kan se på kostnadsbesparende løsninger, og samtidig ivareta ønsket vårt om kvalitet, sikkerhet og en god reiseopplevelse for våre ansatte. Hvis vi kan kutte ned litt på kostnadene for hver enkelt reise og gjøre de enda mer effektive, vil dette samlet sett spare oss for store summer, påpeker Jensen.

VIKTIG KUNDE
Inger Marie Stangenes, kundeansvarlig hos G Travel, er glad for å få Odfjell SE med på laget.

– Dette er en stor og viktig kunde for oss, som vi skal ta godt vare på. I G Travel har vi lang erfaring med mannskapsreiser ut fra Manila og filippinske sjøfolk. Odfjell er i de beste hender, forsikrer hun.

Foto: Thomas Kohlne, Odfjell