- Nylig sparte en kunde nesten 3000 kroner på at vi fant en billigere reise fra Bergen til Inverness i Skottland. Kunden hadde kjøpt en billett til 7000 kroner, men bare to dager før avreise og billettering fant vi et sete på samme fly til rett over 4000 kroner, forteller Liv Gundersen ved G Travels marineavdeling.

Eksemplet er et av mange eksempler på hvordan G Travels Seat Finder-team finner seter til gunstigere priser. Teamet er på vakt døgnet rundt, året rundt. Når flyselskapene frigjør seter grunnet avbestillinger eller endringer, eller billettene blir tilgjengelige til en bedre pris enn det som allerede er booket, da sikrer Seat Finder-teamet disse billettene til G Travels kunder.

Flyselskapene tilbyr ulike klasser og priser i ulike regioner. Derfor kan kunden oppleve at prisen er lavere, eller tilgjengeligheten bedre, i andre regioner. Seat Finder-teamet overvåker kontinuerlig markedet fra ulike steder i verden for å finne de beste tilbudene.

Ettersom G Travel har kontorer i flere verdensdeler kan for eksempel Singapore-kontoret shoppe bedre billetter enn de som er tilgjengelig i Houston – eller motsatt.

Seat Finder-teamet hjelper også med å få bekreftet seter fra ventelister, og sjekke alternative ruter ved behov.