- For en reise fra Molde til Rio de Janeiro bekreftet en kunde at det var ok å skrive ut billett til rundt 18000 kroner i høyeste økonomiklasse. Vi syntes det var fornuftig å vente ett døgn med å skrive ut billetten, i håp om at Seat Finder-teamet skulle få ned prisen. Og det klarte de! Dagen etter var prisen redusert med hele 8100 kroner, forteller Anne Birgitte Bjørke i G Travel, som håndterte den aktuelle saken.

Eksemplet er et av mange eksempler på hvordan G Travels Seat Finder-team finner seter til gunstigere priser. Teamet er på vakt døgnet rundt, året rundt. Når flyselskapene frigjør seter grunnet avbestillinger eller endringer, eller billettene blir tilgjengelige til en bedre pris enn det som allerede er booket, da sikrer Seat Finder-teamet disse billettene til G Travels kunder.

Flyselskapene tilbyr ulike klasser og priser i ulike regioner. Derfor kan kunden oppleve at prisen er lavere, eller tilgjengeligheten bedre, i andre regioner. Seat Finder-teamet overvåker kontinuerlig markedet fra ulike steder i verden for å finne de beste tilbudene.

Ettersom G Travel har kontorer i flere verdensdeler kan for eksempel Singapore-kontoret shoppe bedre billetter enn de som er tilgjengelig i Houston – eller motsatt.

Seat Finder-teamet hjelper også med å få bekreftet seter fra ventelister, og sjekke alternative ruter ved behov.