– Som reisekonsulent må man være svært dreven og stødig i faget for å løse alle utfordringene vi står overfor nå. For med mannskapsskifter hviler det et stort ansvar, sier Rita Carlsen, reisekonsulent i G Travels marine- og offshoreavdeling.

Etter at koronapandemien brøt ut, har både hun og kollegaene hennes fått arbeidshverdagen snudd på hodet. Strenge smittevernstiltak og reiserestriksjoner, kombinert med kansellerte fly og få avganger, gjør at de viktige mannskapsbyttene er svært vanskelig å gjennomføre.

ET PUSLESPILL
Det er veldig mye å sette seg inn i. Tiltakene for å begrense koronasmitte varierer fra land til land, og de endrer seg hele tiden. Dermed blir logistikken med å få mannskap av gårde på jobb og hjem fra jobb et gedigent puslespill, forteller Rita.

Reisekonsulentene hos G Travel bruker mye mer tid på mannskapsskiftene nå enn de gjorde før. Det er faktisk ikke et eneste bytte lenger som går etter boka.

Jeg kan sitte med det samme crewet og gjøre om på reiseplanen ti-tolv ganger før de endelig kommer seg på flyet. Sånt har liksom blitt helt vanlig, sier Rita.

ALLTID PARAT
Hun forteller at mange av G Travels kunder har merket seg merverdien av å ha et reisebyrå i ryggen slik situasjonen er nå, for Rita og kollegene hennes står alltid parat til å hjelpe.

I fjor hadde vi mange sjøfolk som på et tidspunkt ikke kom seg fra Amsterdam til Manila fordi Filippinene hadde stengt grensen. Plutselig tikket det inn en mail fra KLM om at de åpnet opp for en booking på denne ruten om tre dager. Da billettsalget startet satt jeg og en annen kollega parat, og med høye skuldre kjøpte vi billetter som gale. Det tok ikke langt tiden før alle setene var utsolgt, men vi sikret oss 50 stykker. Da stod jubelen i taket, forteller reisekonsulenten.

Kundene hennes er svært takknemlige når hun får til en routing for dem, og de viser heldigvis stor forståelse når ikke alt går som det skal.

De vet at vi er drevne reisekonsulenter, og at vi gjør vårt ytterste for å få til så knirkefrie mannskapsskifter som overhodet mulig, sier Rita.