– Sør-Afrika har så uendelig mye å by på. Vår oppgave ble å velge de mest spektakulære severdighetene, basert på kundens ønsker og behov. Her gjaldt det å få med seg så mye som mulig av Sør-Afrikas storslåtte natur og kultur, uten at det medførte for mye stress og mange forflytninger, sier Linn Christine Berg Jansen, prosjektleder i G Travel Connections.

Tilbakemeldingene tyder på at turen ble en suksess. «Unike opplevelser» og «minner for livet» var uttrykk som gikk igjen blant deltakerne.

SAFARI OG VINSMAKING
Cape Town ble valgt som utgangspunkt for oppholdet. I januar reiste Berg Jansen og kunden dit på en visningstur for å planlegge og kvalitetssikre programmet i detalj.

Så, i mai, møtte de 25 ansatte i firmaet opp på Gardermoen, fulle av forventninger og sommerfugler i magen. Et døgn senere hadde de tilbrakt tid på en lodge like utenfor Cape Town, vært på safari og spist middag ute i reservatet med bål, lokalt viltkjøtt og dansende zuluer.

Under soloppgangssafarien dagen etter ble det nærkontakt med både sebraer, giraffer og løver, før turen gikk over fjellene til det grønne og frodige vindistriktet Franschhoek hvor reisefølget fikk en tur med en vin-trikk som stopper ved noen av Sør-Afrikas eldste og vakreste vingårder. 

– Vi gikk av ved Sir Richard Bransons vingård, Mont Rochelle, og hadde vinsmaking og en nydelig lunsj der. Deretter dro vi til hotellet vårt, 12 Apostler, beliggende i et av Cape Towns naturreservater. Her roet vi ned i bassenget med mektige fjell bak oss og havet i front, sier Berg Jansen.

DYKKET MED HAIER
Dag tre var det duket for en solid porsjon action. Utenfor Seal Island ble de som ville firt ned i vannet i små bur hvor de fikk oppleve digre haier på kloss hold. Deretter ventet en helikoptertur langs capens spektakulære kyst.

– Selv om tiden var dyrbar fikk vi også lagt inn noen faglige bolker i programmet. Her brukte vi timene godt, ved blant annet å ha innslag under selve busstransporten. Turens faglige høydepunkt var nok likevel møterommene vi leide på Sør-Afrikas eldste vingård, forteller Jansen.

I inspirerende omgivelser kjørte kunden en skikkelig brainstorming, og la grunnlaget for kommende sesong hjemme i Norge. Samtidig som noen i gruppa var kreative, ble det organisert spa-opplevelser for ledsagere. En times behagelig luksus og velvære gjorde så absolutt susen etter å ha badet med haier i fiskeslo.

SHOPPING OG TOPPTUR
– Dag fire ble satt av til ren sightseeing. Vi tok buss til Kapp det gode håp, og taubane opp til majestetiske Table Mountain hele 1067 meter over havet. Her nøt vi en vakker utsikt som virkelig kan ta pusten fra noen og enhver, forteller Berg Jansen.

Utpå ettermiddagen ble reisefølget møtt av Nelson Mandelas fangevokter gjennom mange år, Christo Brand. Han holdt et personlig og sterkt foredrag for gruppen, som deretter ble fraktet til Cape Town for en avslutningsmiddag med afrikanske rytmer og trommekurs.

Siste dagen ble det lagt inn tid til shopping i det populære Waterfont-området før selve hjemreisen. Gruppen valgte å fly både til og fra Cape Town om natten, slik at den fikk utnyttet tiden i Sør-Afrika til fulle.

– Denne type oppdrag gir oss anledning til å vise fram kompetansen vår, både kompetanse om gruppereiser, om destinasjoner og om hvordan vi på en effektiv måte kan maksimere verdien av et relativt kort opphold til en fjerntliggende destinasjon, sier Berg Jansen.