Den britiske storavisen har funnet fram til sju fantastiske steder utenfor allfarvei. The Times beskriver destinasjonene som reiselivets skjulte smykker, og anbefaler at du vurderer disse stedene før du drar på neste tur.

Albania
Albania er fortsatt herlig uberørt av masseturisme, og byr på unike opplevelser til en svært rimelig penge. Landet har vakker og variert natur, masse historie, milevis med fine strender og asurblått vann. For lokalbefolkningen går livet sin vante gang, og du kommer virkelig tett på kulturen og menneskene som bor her. Snart 30 år etter kommunistregimets fall, er Albania fortsatt ikke et velorganisert turistland, men nettopp dette er noe av sjarmen.

Færøyene
Færøyene består av 18 øyer og har beliggenhet nordvest for Skottland. Det storslåtte kystlandskapet med grønne, langstrakte vidder, ville fjell, bratte klipper og fossefall, gjør Færøyene til et perfekt sted for turer til fots, på sykkel eller på hesteryggen. Tórshavn blir ofte beskrevet som verdens minste og hyggeligste hovedstad, og i Kirkjubø finner du det eldste bebodde trehuset i Europa. Husk å ta med deg kikkert, for fuglelivet på Færøyene kan ta pusten fra noen og enhver.

Usbekistan og Turkmenistan
I Usbekistan - en av de gamle Sovjetrepublikkene - kan du reise langs den historiske Silkeveien hvor det ble fraktet gull, krydder, tepper og silke mellom Det fjerne Østen og Europa allerede 100 år f.Kr.  Opplev karavanebyene Khiva, Bukhara og legendariske Samarkand, storslått ørken, århundregamle moskeer prydet av vakker mosaikk, krydderduftende markeder og fargerike basarområder med myriader av keramikk og bomullsstoffer. The Times har også Turkmenistanpå topp 7-listen. Til tross for at leveforholdene her er magre og menneskerettighetene har dårlige kår, er dette et vakkert og stolt land, som flere eventyrlystne har satt på bucket-listen sin. 

Georgia
Vagabond kåret Georgia - eller «eventyrlandet» som Knut Hamsun kalte det - til årets reisemål i 2018. Det georgianske kjøkkenet sies å være et av verdens beste, og landet blir gjerne omtalt som «vinens vugge». I tillegg til en rik mat- og vinkultur, kan Georgia by på fantastiske vandringsmuligheter, spesielt i området rundt fjellbyene Svaneti og Kazbegi, og hovedstaden Tbilisi beskrives av noen som en uoppdaget utgave av Praha og Budapest hva skjønnhet angår.

Colombia
De siste årenes fredsprosesser har ført til en stabil økonomi og roligere politiske forhold i Colombia. Landet byr på hvite, deilige karibiastrender, frodige kaffeplantasjer, Amazonasflodens tette jungel, historisk arkitektur, spennende storbyer og heftige karneval, blant annet. Hovedstaden Bogota og den fargerike kystbyen Cartagena bør absolutt ilegges en visitt. Og hvis du besøker landet er det nesten obligatorisk med en tur opp i Andesfjellene for å utforske småbyene og de mange kaffeplantasjene her.

Makedonia
Makedonia er et av landene i Europa som har opplevd størst turistvekst de siste årene. Særlig populær er den historiske byen Ohrid, som står på Unescos verdensarvliste. Ohrid er kjent for sin unike atmosfære og mange badestrender ved en av Europas eldste og dypeste innsjøer med samme navn. Forex Bank kåret Makedonia til verdens billigste ferieland i 2016. Prisnivået her er faktisk 64 prosent lavere enn hjemme i Norge.