Tidligere Norwegian-gründere Bjørn Kjos og Bjørn H. Kise er med i Norse Atlantic Airways, men det er OSM-gründer Bjørn Tore Larsen som er hovedeier og daglig leder.

- Vi har nå en historisk mulighet til å bygge opp et nytt flyselskap fra start. Når verden igjen åpner opp, vil det være behov for et nyskapende lavprisselskap i det interkontinentale markedet. Et selskap som satser på mer miljøvennlige fly med lavere forbruk av drivstoff, sier Larsen.

Selskapet har sikret seg moderne Boeing 787 Dreamlinere til svært gode betingelser, noe som gjør det mulig for Norse Atlantic Airways å la folk reise mellom kontinentene til gunstige priser.

I første omgang satser Norse på langdistanseruter til New York, Miami og Los Angeles fra europeiske byer som Oslo, Paris og London. Men etter hvert som flere Dreamlinere fases inn, har Norse Atlantic Airways-eierne også planer om å utvide med destinasjoner i Asia.

Det nye flyselskapet vil bli notert på Euronext Growth ved Oslo Børs i april, og det er allerede stor interesse for Norse Atlantic Airways i investormiljøet.

Bjørn Kjos sier at han ser for seg et tett samarbeid med både Norwegian og Flyr. Han mener selskapene kan ha store synergier.

Første flyavgang blir etter planen i desember i år.