Testen ble utført ved Virgin Hyperloops 500 meter lange prøvestrekning i Nevadaørkenen i USA. Med på jomfruturen var selskapets teknologisjef Josh Giegel og Sara Luchian, direktør for passasjeropplevelser.

De to ble plassert i testkapselen, som ved hjelp av magnetisme svever gjennom et lufttett rør, hvor luften er pumpet ut for å danne et vakuum.

Kapselen akselererte til 172 kilometer i timen, før den etter 6,25 sekunder nådde sin endestasjon. Grunnet testrørets begrensede lengde er det vanskelig å utføre tester med passasjerer i høyere hastigheter enn dette.

– Forsøket er en viktig milepæl for prosjektet vårt. Jeg er ikke i tvil om at Hyperloop-teknologien vil komme til å forandre verden, og bli den største transportrevolusjonen siden flyet, sa Virgin Hyperloops administrerende direktør, Jay Walder, til pressen etter at testen var gjennomført.

Fremtidens Hyperloop-kapsler skal i teorien kunne gå opp mot 1200 kilometer i timen. Dersom transportsystemet realiseres vil det kunne gjøre hverdagen til pendlere og andre reisende betydelig mer effektiv. Med Hyperloop vil det for eksempel bare ta i underkant av en halvtime å reise fra Oslo til Trondheim, eller fra Oslo til København.

I tillegg til å muliggjøre transport av mennesker og gods, skal Hyperloop-togene være selvforsynt med strøm fra fornybar energi som for eksempel vind og sol, samt kinetisk bremseenergi. Om rørene dekkes til med solcellepanel, kan Hyperloop produsere mer strøm enn den faktisk forbruker.