– Vi skiller oss nok litt fra bedriftsmarkedet ved at vi reiser til mer utradisjonelle steder. Men først og fremst er vi opptatt av å ivareta et nært forsknings- og utdanningssamarbeid her på Nordkalotten, med reisemål som Arkhangelsk, Murmansk, Lakselv og Kirkenes, sier Johanne Hagerupsen, ansvarlig for UiTs reise-team.

Universitetet i Tromsø er verdens nordligste universitet med 16.500 studenter, 4000 ansatte, sju fakulteter og ti studiesteder, fra Mo i Rana i sør til Longyearbyen i nord. Alle de sju fakultetene deltar i ulike former for internasjonalt forsknings- og utdanningssamarbeid.

G Travel har levert en såkalt «single sign-on»-løsning til universitetet, noe som betyr at ansatte kommer rett inn i byråets reiseportal etter å ha logget seg inn på UiTs intranett. De slipper med andre ord å identifisere seg enda en gang for å bruke G Travels tjenester.

– G Travel har gitt oss mulighet til å tilpasse innholdet i reiseportalen og hvordan den ser ut. Om vi har ønsket å endre noe, har G Travel vært svært imøtekommende. De har lyttet til våre ønsker og behov, og lagt seg i selen for å innfri dem. Erfaringen vår så langt er at kommunikasjon og dialog med et norskeid reisebyrå er langt enklere enn med et utenlandsk. Vi ser frem til et godt samarbeid med G Travel i tiden fremover, sier Hagerupsen.

1. april 2018 begynte UiTs ansatte, samt gjesteforelesere, sensorer og andre som utfører oppdrag for UiT, å bestille sine reiser gjennom G Travel. Avtalen dekker kjøp av flyreiser, hotell og leiebil, samt visumtjenester og tilrettelegging for gruppereiser. Universitetet i Agder og Universitetet i Bergen har en tilsvarende avtale med G Travel.

– Det er spennende å få universitetene med på laget. De har gjerne litt annerledes reisemønster enn vanlige forretningsreisende. I noen tilfeller trekker vi veksel på bistandsavdelingen vår, som er vant til å finne gode ruter til steder som få forretningsreisende reiser til. Vi har jo lang erfaring fra hjelpeorganisasjoner og har allerede slik kompetanse i bedriften, sier prosjektleder Bjørn Kristian Engen i G Travel.