- Det var da vi skjønte den virkelige fordelen ved å bestille gjennom et profesjonelt reisebyrå. Uten G Travel kunne hjemreisen fort blitt forferdelig, sier Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS, en av Norges største strømleverandører.

Sammen med 26 andre personer fra ulike selskaper på Sørlandet, var han på vei hjem fra Spania en mandag høsten 2015. Flyet fra Madrid til Amsterdam var forsinket på grunn av tåke over Amsterdam, og reisefølget var nervøse for den videre reisen til Kristiansand.

- Synet som møtte oss på Schiphol var helt spesielt. Der hvor det pleier å være mye folk, var det nå folketomt. Menneskene var geleidet til andre steder for å gjøre plass til nærmere 1000 feltsenger, forteller Gaudestad.

Beskjeden fra flyselskapet var enkel og for så vidt korrekt: - Det går ikke flere fly til Kristiansand i kveld, og alle hotellene i Amsterdam er fulle. Dere får hver deres feltseng, et teppe og en flaske vann. Sove godt!

- Det var da G Travel ordnet saken. I stedet for å stå i en endeløs kø på flyplassen, tok reiseleder fra G Travel affære. I løpet av et par timer var vi booket på et fly til Oslo og lagt inn på hotell i nærheten av Gardermoen. Vi fløy til Oslo med et annet flyselskap sent samme kveld, og tidlig neste morgen fløy vi videre til Kristiansand. Alt ble ordnet uten ekstra kostnad for oss som reiste, forteller Gaudestad.

Han grøsser på tanken om hva som hadde skjedd uten hjelp fra G Travel.

- Hadde vi kjøpt reisen selv, kunne vi fort havnet på feltsenger i terminalbygningen og stilt oss bakerst i en veldig lang kø neste morgen, sier Gaudestad.

Anders Gaudestad er administrerende direktør i LOS.

Anders Gaudestad er administrerende direktør i LOS.