– Innreisereglene varierer fra land til land og endrer seg hele tiden. Det som gjelder i dag, gjelder kanskje ikke i morgen. Derfor jobber vi døgnet rundt for å holde oss oppdaterte, sier Molly Støle.

Hun er teamleder i G Travels visumavdeling i Haugesund. Til tross for koronapandemien, er det fortsatt mannskap og teknikere som må ut i verden på jobb. G Travel betjener også kunder som har viktige møter i utlandet.

– Situasjonen er uoversiktlig. Flere land som ikke har hatt visumplikt før, som Singapore og Taiwan, har nå innført dette. Mange land har i tillegg skjerpet sine visumkrav. Det betyr at du må fremlegge langt flere dokumenter enn før, forteller Støle.

Skal du på forretningsreise til USA må du legge ved en ansettelsesbekreftelse fra din arbeidsgiver, et garantibrev og en spesifisert invitasjon fra bedriften i Statene. Noen land krever også en såkalt «Fit to Flight-attest» fra legen, Covid-tester tatt alt fra 72 timer til 5 dager før avreise og politiattest.

– Det er utrolig mye å sette seg inn. Spør oss i G Travel hvis du skal ut å reise. Vi hjelper deg med å finne ut av nøyaktig hva du trenger av dokumentasjon for å få lov til å søke, sier Støle.

Både hun og hennes medarbeidere har lang erfaring med søknadsprosedyrer og visumkrav til land over hele verden. De benytter seg av agenter og kontakter på de ulike ambassadene i Norge og utlandet.

– Flere ambassader i Norge har for tiden stengt, og mange fortviler over pass som de ikke får hentet ut. Vi har klart å hjelpe en god del, og de er oss evig takknemlige. I tillegg bistår vi mange som må søke visum via ambassader i Sverige, Danmark, Polen og andre steder, sier Støle.

Hun har følgende råd til deg som planlegger en utenlandsreise nå:

– Ring oss, og vær ute i god tid. Da skal vi gjøre alt vi kan for å få deg trygt av gårde.